نامه‌ها، دفاعیه‌ها و بیانیه‌ها

واپسین نامه شهید صابر به خانواده

در سومین سالروز شهادت هدی صابر، واپسین نامه نگاشته شده از جانب وی برای اعضای خانواده که تبیین دلایل اعتصاب، جهت گیری و استراتژی آن است. صابر در این نامه تصریح می کند که «قصد قهرمانی و درگیری ندارم، اعتصاب فقط یک اعتراض است. حالم بسیار خوب است، نگران من نباشید. چپ‌روی نمی‌کنم». متن کامل این نامه به همراه دست نوشته آن در ادامه می آید:

نامه‌ی وداع به مهندس سحابی

«به نام رفیق اول و آخر» مهندس سلام.  روح رهایی طلبت بالاخره از پیکر خسته و کوفته ات، بیرون زد و پر گرفت. در رخ بی رخی با مرگ، اهل تقلا نبودی و سبکی روح را بر فرسودگی جسم ترجیح می دادی. شاید قطره قطره و درج به درج، جان فرسودن و خود مستهلک کردن، سخت تر است از یک لحظه جان دادن و روح رهاندن. مهندس خسته نباشی. از مصرف بی وقفه جوهر جان در طول زمان و در زنجیره مایه گذاری دوران به دوران در انجمن اسلامی دانشجویان دهه بیست، نهضت مقاومت ملی دهه سی، نهضت آزادی دهه چهل، حمایت از جوان اولان چهل – پنجاه، شورای انقلاب و مجلس و سازمان برنامه صدر انقلاب، کشتار تاریخی مهر ۵۸ در خزانه، نشر اندیشه در شرکت انتشار، موضع گیری یگانه در قبال برنامه تعدیل ساختار اقتصادی و ادغام در اقتصاد سرمایه داری جهانی، پخشانی «دیدگاه» توسعه درون زا در ایران فردا و نی ناله های یک دهه اخیر…

نامه هدی صابر خطاب به مهندس عزت الله سحابی و دکتر ناصر کاتوزیان

در بندی به سر می‌برم که وضعیتی بهتر از بسیاری از زندانیان دارم!! هم‌بندیانی که به اتهام یک بار حضور در اجتماعات خیابانی به ۳ تا ۶ سال زندان و به جرم دریافت یک ایمیل و پاسخ به یک تماس تلفنی، به اشد مجازات محکوم شده‌اند. احکامی که به طور عمده توسط بازجوها و سربازجوها تعیین می‌شود و شعب، آن را تأیید می‌کنند. همچون حکم بدوی عماد بهاور عضو جوان نهضت آزادی ایران به مدت ۱۰ سال که در نوع خود هم هشدار به جوانان مایل به کار سیاسی است و هم تصفیه حساب تاریخی با نهضت آزادی. دو بزرگوار سپیدموی و چروک‌چهره؛ در حالی که دستگاه «قضا» را، اراده‌های امنیتی و نظامی احاطه کرده‌اند، از شما انتظار اقدام، نامنتظر است. لیک انتظار آگاهی‌بخشی و تکاپو برای حراست از «جان»های در خطر «عدم» و عمرها و فرصت‌های هم‌بندیان و نیز دیگرانی که به جرم حمل «اندیشه» در دیگر زندان‌های کشور به سر می‌برند، برقرار است. هم چنان که سنت دیرینه‌تان بوده است.

مکتوبی بی‌پاکت و بی‌حاجب و بی‌حجاب به یک هم‌میهن

ایران ملک پشت قباله هیچ رژیم سیاسی نیست، اما سرزمین مادری آرش، کاوه، رئیس‌علی، ستارخان، کوچک‌خان، حنیف جوان، محمد بخارایی، محمد جهان‌آرا و مهدی باکری که هست. این حقیقت است که تشخیص یا عدم تشخیص آن می‌تواند ما را در مخالفت با یک نظام سیاسی، در کنار راست جهانی که ارمغان صلح و ْآزادی در کارنامه ندارد، واقع کند یا نکند. اگر آن‌ها در افغانستان و عراق سفره دموکراسی گستراندند، در ایران نیز می‌گسترانند. لیک سفره‌ای در میان نیست.… به ایران که متعلق به همه ایرانیان از جمله توست، بازگرد. قطعا در بازگشتت با «تنگنا» مواجه خواهی شد. «تنگنا» در ذات ایران «فراخ» ماست. اما در همان «تنگنا»، عنصر ملی و هویت خودی را در آغوش داری. مهم‌تر از همه خدای درتنیده در خاک ایران زمین و همه زمین‌ها، خدایی است کمک‌کار، خاصه در دالان‌های تحول….

نامه‌ به هیات بررسی‌ پرونده‌ی ملی‌مذهبی‌ها

نامه‌ی هدی صابر به  نماینده‌ی هیات بررسی‌کننده پرونده‌ی ملی‌مذهبی‌ها منبع: خبرگزاری ایسنا ـ جمعه ۴ شهریور ۱۳۸۴  هدی صابر، رضا علیجانی و تقی رحمانی در نامه‌های جداگانه به کریمی‌راد، با ارائه‌ی توضیحاتی مبنی بر دریافت نکردن حکم محکومیت از مجرای قانونی، وضعیت خود را عادی خوانده و و خود را آزاد عنوان کرده‌اند. به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ‌هدی صابر در نامه‌ای به کریمی‌راد، عضو و نماینده‌ی هیات بررسی‌کننده پرونده سه متهم ملی مذهبی، آورده است: در خردادماه گذشته هیاتی در قوه‌ی قضاییه ماموریت بررسی وضعیت پرونده و تعیین تکلیف سه متهم ملی مذهبی از جمله این‌جانب هدی صابر را عهده‌دار شد و متعاقب آن شخص شما به نمایندگی از هیات یاد شده در تاریخ ۲۳/۳/۸۴ …

نامه‌ به هیات بررسی‌ پرونده‌ی ملی‌مذهبی‌ها ادامه مطلب

بیانیه‌ی جمعی از فعالان سیاسی درباره‌ی تحولات منطقه

منبع: خبرگزاری ایسنا ـ جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۸۲ تعدادی از فعالان سیاسی با صدور بیانیه‌ای، دیدگاههای خود را درباره‌ی مسائل منطقه تشریح کردند.  به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در این بیانیه آمده است: « یک بار دیگر جنگی خانمانسوز، منطقه‌ی خاورمیانه را به آتش کشیده است. دولتهای آمریکا و انگلیس، برخلاف کلیه‌ی موازین بین‌المللی و به رغم مخالفت اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل متحد و شورای امنیت و افکار عمومی مردم دنیا، به بهانه‌ی استقرار دموکراسی و پایان‌دادن به دیکتاتوری صدام، به عراق تجاوز نظامی کرده‌اند که نتیجه‌ی آن کشتار مردم بی‌گناه، نابودی میراث فرهنگی و سابقه‌ی تمدنی دیرپا، هم‌چنین نقض حاکمیت یک ملت است.  این بیانیه می‌افزاید: تردیدی نیست که صدام‌حسین یکی از خشن‌ترین و …

بیانیه‌ی جمعی از فعالان سیاسی درباره‌ی تحولات منطقه ادامه مطلب

نامه‌ به روسای قوا درباره ی بازجویی غیرقانونی از مهندس سحابی

  منبع: خبرگزاری ایسنا ـ یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۱ در نامه‌ای که تعدادی از فعالان موسوم به ملی‌مذهبی، خطاب به روسای قوای سه‌گانه نوشته‌اند، با اشاره به آنچه که آن را احضارها و بازجویی‌های غیرقانونی از عزت‌الله سحابی، علی‌رغم ختم دادرسی نامیده‌اند، پی‌گیری این مساله را خواستار شده‌اند.  به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در بخشی از این نامه با اشاره به روند احضارها و بازجویی‌های یادشده، ادعا شده است که سحابی در پی دریافت احضاریه‌ای از سوی مجتمع قضایی شهید محلاتی (به عنوان شعبه‌ای که به پرونده‌های عادی رسیدگی می‌کند) به آنجا مراجعه کرده اما پس از مراجعه به شعبه‌ی یادشده، ضمن نیافتن اتاق مورد اشاره در احضاریه، با بازجوهای پرونده‌ی ملی‌مذهبی‌ها مواجه شده و از سوی آنها مورد …

نامه‌ به روسای قوا درباره ی بازجویی غیرقانونی از مهندس سحابی ادامه مطلب

تداوم رفتارهای افراطی بر خلاف مصالح ملی است

  منبع: خبرگزاری ایسنا ـ چهارشنبه ۴ دی ۱۳۸۱ جمعی از متهمان پرونده‌ی ملی ـ مذهبی در بیانیه‌ای نسبت به آنچه آن را «بحران‌آفرینی‌های جریان اقتدارگرا» ‌نامیده‌اند، هشدار دادند. به گزارش ایسنا در بخشی از این بیانیه که نسخه‌ای از آن طی نمابری به خبرگزاری دانشجویان ایران، ارسال شده، آمده است: «امضا کنندگان این بیانیه طی ماه‌های آخر سال ۱۳۷۹ به اتهام براندازی که به شکل گسترده‌ای از سوی دادگاه انقلاب و دستگاه قضایی طرح و از رسانه‌ها منتشر شد، دستگیر و بازداشت شدند… اما اینک، همه‌ی هیاهوها برای برانداز بودن ملی- مذهبی‌ها با سخنان اخیر رییس دادگاه‌های انقلاب استان تهران نفی و تکذیب شده است (انعکاس یافته در نشریات مورخ ۸۱/۱۰/۱) هر چند که به رغم اظهار نظر صریح …

تداوم رفتارهای افراطی بر خلاف مصالح ملی است ادامه مطلب

بیانیه در اعتراض به حکم زندان مجدد برای یوسفی اشکوری

  منبع: خبرگزاری ایسنا ـ چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۸۱ ۱۳۴ نفر از افراد فرهنگی، سیاسی، ادبی و حقوقی در اعتراض به صدور حکم زندان مجدد برای یوسفی اشکوری، نامه‌ای را خطاب به روسای قوای سه‌گانه نوشته‌اند.  به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران، در بخشی از این نامه آمده است: «به استحضار می‌رساند آقای حسن یوسفی اشکوری، پس از تحمل دو سال زندان به اتهام نشر اکاذیب ( به خاطر برخی مقالات و نظراتش درباره‌ی قتل‌های زنجیره‌ای، روشنفکران و فعالان سیاسی در ایران) و بعد از این‌که به مدت ۲۰ روز به صورت بلاتکلیف و تحت عنوان مرخصی از زندان آزاد شده بود، مجددا به زندان بازگردانده شد طی محاکمه‌ای غیرعلنی مجددا به چهارسال زندان و به‌خاطر شرکت در …

بیانیه در اعتراض به حکم زندان مجدد برای یوسفی اشکوری ادامه مطلب

بیانیه در اعتراض به رفتارها و احکام صادره قضایی

 منبع: خبرگزاری ایسنا ـ شنبه ۹ شهریور ۱۳۸۱ در نمابری که با عنوان نامه‌ی ۱۱۹ نفر با گرایش‌های فرهنگی، سیاسی، ادبی و … به خبرگزاری دانشجویان ایران، ارسال شده، به برخی رفتارها و احکام صادره‌ی قضایی اعتراض شده است.  در بخشی از این نامه‌ی سرگشاده با بیان این‌که مطالبات عمومی و گرایش اکثریت ملت ایران برای ایجاد تحول در وضع موجود و رویه‌های جاری در حوزه‌های مختلف سیاسی، فکری، اقتصادی، اجتماعی و … در پنج سال اخیر برای همگان روشن و آشکار شده، آمده است: اما متاسفانه گرایش در اقلیتی که بخش بیشتری از قدرت را در اختیار دارد، به طرق مختلف مانع تحقق اراده‌ی اکثریت و مطالبات عمومی که به شکل مسالمت‌آمیز مدنی مطرح شده‌اند، گردیده است.  در ادامه‌ی …

بیانیه در اعتراض به رفتارها و احکام صادره قضایی ادامه مطلب

نامه‌ی ۱۵ تن از فعالان ملی – مذهبی به سران سه قوه

نامه‌ی ۱۵ تن از متهمان ملی – مذهبی به سران سه قوه : محاکمه مجددا و به صورت علنی برگزار شود منبع: خبرگزاری ایسنا ـ چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۸۱ ۱۵ تن از متهمان ملی – مذهبی درباره‌ی تشکیل مجدد محاکم و لزوم برگزاری علنی دادگاههای خود نامه‌ای را خطاب به سران قوای سه‌گانه منتشر کردند. به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران، نویسندگان نامه در بخشی از آن با اشاره به روند بازداشتها از سوی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی، رکود سه‌ماهه‌ی این پرونده و احضار مجدد متهمان نکاتی را یادآور شده‌اند. این افراد با سیاسی‌خواندن دلایل تشکیل پرونده علیه ملی‌مذهبی‌ها و روند پی‌گیری آن ابراز عقیده کرده‌اند: در این پرونده حتی بدیهیات امور قضا از جمله تبعیت بازجوها …

نامه‌ی ۱۵ تن از فعالان ملی – مذهبی به سران سه قوه ادامه مطلب

نامه فرزندان هدی صابر به پدرشان

  منبع: خبرگزاری ایسنا ـ دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۸۰ حنیف و شریف، فرزندان هدی صابر، از بازداشت‌شدگان گروه ملی مذهبی، به مناسبت فرارسیدن سالگرد بازداشت موقت وی نامه‌ای خطاب به او نوشته‌اند. در این نامه که نمابری از آن به خبرگزاری دانشجویان ایران ارسال شده، آمده است: پس از یکسال سپری شدن از بازداشت شما، و اینک گذشت بیش از دو ماه از آخرین ملاقات، به شما سلام می‌فرستیم. شما که همیشه در مورد مسائلی نظیر جوانمردی و مردانگی و منش و با خدا بودن با ما صحبت می‌کردید، از آرمانهای اصیل انقلاب می‌گفتید و از خاطراتتان برای ما نقل می‌کردید. در ادامه این نامه خاطرنشان شده است: چگونه است که با این همه اعتقادات، باید سالگرد بازداشتتان را در …

نامه فرزندان هدی صابر به پدرشان ادامه مطلب

اسکرول به بالا