یادنامه‌ها

یادنامه سیزدهمین سالگرد پرواز سحابی ها و صابر

یادنامۀ سیزدهمین سالگرد پرواز عزت‌الله و هاله سحابی و هدی صابر منتشر شد. این یادنامه حاوی پرونده‌ای در مورد جلسات فکری شش‌نفرۀ ابتدای دهۀ ۱۳۷۰ است که با محوریت زنده‌یاد عزت‌الله سحابی و با حضوری شهید هدی صابر تشکیل شده بود. تحلیل مهندس سحابی از وضعیت حاکمیت، جامعه، نیروهای جهانی و نیروهای سیاسی درون ایران و ارتباط میان اینها برآمده از دل جلسات مذکور به انضمام متن سخنرانی منتشرنشده‌ای از هدی صابر با عنوان «ما و نقد نوگرا» بخش‌هایی از این پرونده هستند. مصاحبه‌ای با لطف‌الله میثمی – از حاضران در جلسات مذکور – در مورد چندوچون و روند این جلسات و دو تحلیل بر سخنرانی «ما و نقد نوگرا»ی هدی صابر نیز در این پرونده گنجانده شده است. سخنرانی …

یادنامه سیزدهمین سالگرد پرواز سحابی ها و صابر ادامه مطلب

یادنامه دوزادهمین سالگرد پرواز سحابی‌ها و صابر

یادنامۀ دوزادهمین سالگرد درگذشت عزت الله سحابی و شهادت هاله سحابی و هدی صابر منتشر شد. این یادنامه حاوی مطالبی از حسن طایی، جواد نجم‌الدین، امیر طیرانی، کمال اطهاری، مهدی غنی، علیرضا رجایی، احمد زیدآبادی، فیروزه صابر، سعید درودی، سیدهادی عظیمی، سیدعبدالمجید الهامی، جلال یوسفی، ابوطالب آدینه‌وند، سمانه گلاب، احسان کاظم زاده، کمال رضوی، سید حسین موسوی، جواد ماهزاده، الهام شهسوارزاده و فرهاد نوروزی است. گفت‌وگو با جواد (فاروق نجم الدین) از همکاران و همراهان هدی صابر در فعالیت حرفه ای او در تلویزیون در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ یکی از بخش های این یادنامه است که نیم نگاهی به فعالیت‌ها و تجارب مشترک نجم‌الدین با هدی صابر از بدو آشنایی تا زمان شهادت هدی صابر دارد.

یادنامه یازدهمین سالگرد شهادت هدی صابر

در آستانۀ یازدهمین سالگرد شهادت هدی صابر،‌ یادنامه‌ای در پاسداشت و بازخوانی آراء و نظرات این فعال سیاسی-اجتماعی و روشنفکر مذهبی منتشر شد. در این یادنامه مقاله‌ای از سارا شریعتی، جامعه‌شناس و روشنفکر مذهبی با عنوان «هدی صابر، روشنفکر جمع‌ساز» به سنجش و تحلیل نقش هدی صابر به عنوان نمودی از ظهور تیپ جدید اجتماعی «فعالان مدنی با هدف آموزش و تشکل جامعه» و محدودیت‌ها و امکان‌های این نقش‌آفرینی منتشر شده است. «گفتگوی دوطرفه با خدا؛ تاملاتی پیرامون کتاب “باب بگشا”» عنوان مقاله‌ای از حجت‌الاسلام دکتر سید حمید موسویان، استاد دانشگاه و دین پژوه است که به بررسی مباحث قرآنی هدی صابر با عنوان «باب بگشا» پرداخته است.

یادنامه دهمین سالگرد پرواز سحابی‌ها و صابر

یادنامه دهمین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شد. در این یادنامه ضمن بررسی مشی و منش هدی صابر، گفت‌وگوهایی در مورد مدل روشنفکری هدی صابر و نقد فضای روشنفکری توسط این اندیشمند و فعال سیاسی ارائه شده است. این یادنامه که به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت عزت‌الله سحابی و شهادت هاله سحابی و  هدی صابر به صورت مشترک منتشر شده، مقالات و مصاحبه‌هایی از اندیشمندان و فعالان فکری – سیاسی – اجتماعی منتشر شده است.

یادنامه نهمین سالگرد شهادت هدی صابر

یادنامه نهمین سالگرد شهادت هدی صابر توسط سایت در فیروزه‌ای منتشر شد. در این یادنامه پرونده ویژه‌ای حول سخنرانی هدی صابر در سال ۸۸ با عنوان «وحدت نیروها و نیروهای اجتماعی» گنجانده شده است. در این پرونده گفت‌وگوهایی با حسین رفیعی، کیوان صمیمی، فیروزه صابر، علیرضا رجایی و سعید مدنی انجام گرفته است. مقالات و یادداشت‌هایی از جواد رحیم‌پور، ابوطالب آدینه‌وند، حسین موسوی و فرهاد احمدی‌نیا بخش‌های دیگر این یادنامه را تشکیل می‌دهند.

یادنامه‌ هشتمین سالگرد شهادت هدی صابر

یادنامه‌ی هشتمین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شد. این یادنامه حاوی مقالاتی در تحلیل بینش و منش هدی صابر و مقالاتی به قلم سارا شریعتی، مسعود پدرام، محمد رضایی، مهدی فخرزاده، ابوطالب آدینه‌وند، حسین موسوی و کمال رضوی است. سارا شریعتی در این یادنامه بحث خود را چنین آغاز کرده است: «یکی از پرسش‌های من در شب هفت هدی صابر این بود: هدی صابر چرا به سیستان‌وبلوچستان رفت؟ به نظرم می‌رسید که این سفر، جدا از جزئیات تاریخی و زندگی‌نامه‌ای، وجهی نمادین نیز دارد. یک مبارز سیاسی، فعال در یک تشکیلات، یک روشنفکر، یک چهره‌ی فکری که در حسینیه ارشاد رده‌های منظم تاریخ سیاسی ایران معاصر را برگزار می‌کند، همه را رها می‌کند و به سیستان بلوچستان می‌رود، در میان زنان سوزن دوز و مردان کار، به فعالیت اجتماعی مشغول می‌شود. رعایت نظم یاد می‌دهد، ….

یادنامه هفتمین سالگرد شهادت هدی صابر

یادنامه هفتمین سالگرد شهادت هدی صابر در چهار بخش تنظیم شده که عبارتند از: دو نوشتار از هدی صابر؛ خاطرات و حدیث‌نفس‌ها، گزارش مراسم‌های یادبود و بینش، منش و اندیشه. در این یادنامه دو نوشته از شهید صابر که پیشتر منتشر نشده برای نخستین بار در دسترس علاقمندان قرار گرفته است: «دانشگاه از وجد ملی تا حزن ملی» و «مثنوی مولانا و سرّ نو به نو شدن جهان». در بخش خاطرات، خاطراتی از داوود سلیمانی، روئین عطوفت و یکی از اعضای سابق دفتر تحکیم آمده و در بخش گزارش‌ها نیز گزارش مراسم ششمین و هفتمین سالگرد هدی صابر گنجانده شده است. در نهایت در بخش چهارم که به واکاوی بینش و منش هدی صابر اختصاص دارد، مطالبی از حاوی آثاری از سعید مدنی، ابوطالب آدینه‌وند، زهره نجفی، سید امیر طالقانی و کمال رضوی گنجانده شده است.

یادنامه ششمین سالگرد شهادت هدی صابر

یادنامه ششمین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شد. در این یادنامه مطالبی از همکاران سابق، هم فکران، هم بندیان بند ۳۵۰ اوین و علاقمندان به هدی صابر به چشم می خورد. گفت وگو با دکتر حسین سراج زاده که در آغاز دهه ی ۶۰ همکار هدی صابر در گروه اقتصاد سیما بوده است، از جمله مطالب این یادنامه است. سراج زاده در این گفت وگو پس از بیان روند آشنایی و ویژگی‌های کاری هدی صابر در دوران همکاری، در ارزیابی پژوهش‌ها و فعالیت‌های اجتماعی هدی صابر تصریح می‌کند: …

یادنامه پنجمین سالگرد شهادت هدی صابر

مقارن با ۲۱ خرداد یادنامه پنجمین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شد. در این یادنامه بخش جدیدی از دست‌نوشته‌های زندان شهید صابر در حد فاصل مرداد تا آبان ۱۳۸۹ ذیل عنوان «سه ماه آغازین زندان» منتشر شده است. همچنین این یادنامه حاوی گفت‌وگویی با دکتر علیرضا رجایی با عنوان «هدی صابر و رنجهای اگزیستانسیالیستیاش» است که حاوی نکات قابل توجه و آموزنده‌ای پیرامون منش و شخصیت هدی صابر و سیر فعالیت‌های وی در مجموعه‌ی نیروهای روشنفکری مذهبی و به ویژه پس از سال ۱۳۸۸ است. 

یادنامه چهارمین سالگرد شهادت شهید هدی صابر

یادنامه چهارمین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شد. این یادنامه موضوع محوری خود را «بررسی منش در کار هدی صابر» قرار داده و مشتمل بر گفت‌وگو با خانم فریده جمشیدی (همسر شهید صابر) و مقالاتی از تقی رحمانی، امیرخسرو دلیرثانی، جواد رحیم‌پور و میکائیل عظیمی است. گزیده دست‌نویس شهید هدی صابر برای سخنرانی در سالگرد مرحوم دکتر مصدق و دو نوشته دیگر از وی، بخش‌های دیگری از این یادنامه را تشکیل می‌دهند.

یادنامه سومین سالگرد شهادت هدی صابر

در سالروز شهادت هدی صابر، یادنامه سومین سالگرد این پژوهشگر و فعال سیاسی منتشر شد. این یادنامه دربردارنده‌ی مصاحبه‌هایی با همسر و خواهر شهید صابر و یادداشتی از رضا علیجانی در کنار مطالبی پیرامون پروژه‌ی توامندسازی زاهدان، پروژه‌ی پژوهشی نهادهای عمومی خدمت‌رسان و یادداشت‌هایی با عناوین «امید در سه نیروی مدار تغییر، ”سه هم پیمان عشق“»، «شریعتی و صابر: دو روشنفکر در یک مسیر»، «من، شاگرد هدی صابر هستم»، «میر حسین موسوی، هدی صابر، دغدغه مستضعفین» و «هدی صابر و امروزِ جریان دانشجویی» و چند یادداشت و دل‌نوشته‌ی کوتاه دیگر است.

یادنامه‌ دومین سالگرد شهادت هدی صابر

با فرارسیدن ۲۱ خرداد، دومین سالروز شهادت هدی صابر، یادنامه‌‌ای برای پاسداشت جهد و تلاش این معلم آزاده منتشر شد. در این یادنامه یادداشت‌ها و مقالاتی از همسر و خواهر شهید صابر (خانم فریده جمشیدی، فیروزه صابر)، امیر طیرانی و شماری دیگر از علاقمندان وی گنجانده شده است که عناوین برخی از انها بدین شرح است: «لحظه دیدار»، «رد پاهای هدی»، «خطابه‌ی اشک»، «سنگینی آوار مرگ صابر»، «ترسیم یک رنج»، «انسانم آرزوست…» و « خسته نباشی آقا معلم!». ابعاد کارهای تاریخ و قرآن هدی صابر (سلسله‌نشست‌های «هشت فراز، هزار نیاز» و «باب بگشا») نیز در این یادنامه طی مقالاتی با عناوین «تاریخ و استعداد درنگ در آن»، «هشت فراز، هزار نیاز و تجهیر کنشگران ایرانی به بینش تاریخی » و «باب بگشا: طرحی نو در الهیات اجتماعی اسلام» مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

یادنامه اولین سالگرد شهادت هدی صابر

در نخستین سالگرد شهادت هدی صابر، یادنامه‌ای توسط جمعی از علاقمندان به این معلم شهید تدوین و منتشر گردیده که مشتمل بر گفتگوهایی با همسر شهید (خانم جمشیدی)، خواهر شهید و آقای شاه‌حسینی می‌باشد. همچنین مجموعه‌ای از گفتارها پیرامون فعالیت‌های اجتماعی و فکری شهید صابر در این یادنامه گرد آمده است. نسخه‌ی الکترونیکی این یادنامه جهت دسترسی و مطالعه‌ی علاقمندان  در این درگاه منتشر می‌گردد. در مقدمه‌ی این یادنامه آمده است:

یادنامه چهلمین روز شهادت هدی صابر

مقارن با چهلمین سالروز شهادت هدی صابر، یادنامه‌ای توسط جمعی از شاگردان این معلم شهید منتشر گردید. این یادنامه در چهار بخش «بینش، منش و روش: درآمدی بر اندیشه و عمل اجتماعی شهید هدی صابر»، «رخداد و روایت پرواز شهید هدی صابر»، «بیانیه‌ها و پیام‌های تسلیت» و «در رثای پهلوان شهید هدی صابر : خاطرات، حدیث‌نفس‌ها و دل‌نوشته‌ها» تنظیم گردیده است. در این یادنامه همچنین با همسر معلم شهید و جمعی از اندیشمندان و فعالان ملی ـ مذهبی گفتگوهایی صورت پذیرفته است. نسخه‌ی الکترونیکی این یادنامه برای دسترسی علاقمندان در این درگاه منتشر می‌گردد.

اسکرول به بالا