هشت فراز، هزار نیاز (۳)؛ فراز دوم: انقلاب مشروطه (۱)

مقارن با ششمین سالگرد شهادت هدی صابر، دفتر دیگری از مجموعه‌ی «هشت فراز، هزار نیاز» منتشر شد. این دفتر که مربوط به بخش اول فراز انقلاب مشروطه است، حاوی شش نشست آغازین از مجموعه ۱۵ نشست این فراز است. نشست اول حاوی سخنرانی مهندس عزت الله سحابی با عنوان «تولد مفهوم ملت» و سخنرانی دکتر رضا رییس طوسی با عنوان «نگاهی به زمینه های اقتصادی انقلاب مشروطه» است. عناوین پنج نشست بعدی که حاوی سخنرانی هدی صابر است، به ترتیب عبارتست از: فضای بین الملل، غوغای جهان، فضای داخلی، رخ به رخی، زمینه های انقلاب مشروطه.

در مقدمه‌ی این دفتر به قلم «جمعی از شاگردان شهید هدی صابر» آمده است:

««هشت فراز، هزارنیاز» عنوان سلسله آموزش‌هایی است که توسط هدی صابر با هدف «نقبی به گذشته‌های   تاریخی و تسطیح معبری به سمت حال» از آذرماه  ۱۳۸۵ تا آبان ۱۳۸۷ در حسینیه ارشاد برگزار شد. دغدغه‌های او برای ایران فردا او را به این سوق داد که در ۷۵ نشست جوانانی علاقه‌مند را برای هم‌اندیشی و درس‌آموزی از تاریخ گرد هم آورد تا برگه‌های تاریخ سده‌ی اخیر را به قصد «غبارروبی از گذشته‌ها، شفاف‌سازی‌ها، تجربه‌اندوزی‌ها و عبرت‌آموزی‌ها» با هم ورق‌زنند.

تا کنون فرازهای «جنبش تنباکو»، «مبارزات دهه ۴۰-۵۰»، «انقلاب ۱۳۵۷»، «حرکت اصلاحات» و هم‌چنین «مقدمه ورود به تاریخ» به صورت مکتوب درآمده است. هم اکنون فراز «انقلاب مشروطه» به نوشتار آمده است که  به سبب حجم انبوه این فراز در دو مجلد ارایه می‌شود. همچون گذشته، در تبدیل این فراز به متن مکتوب تلاش شده است ضمن حفظ امانت‌داری و پرهیز از دخل و تصرف در کلام اصلی، متنی منسجم و روان پیش‌رو قرارگیرد. همه‌ی تیترهای داخل بحث و عکس‌ها برگرفته از اسلایدهای آموزشی است که ضمن نشست‌ها  به نمایش در می‌آمد. همچنین به جهت پایبند ماندن به هدف آموزشی نشست‌ها هرکجا ابهام و یا توضیحی لازم بوده است به صورت پاورقی آمده است. در پی هر نشست بخشی به پرسش و پاسخ تخصیص داده شده بود که در انتهای هر نشست آمده است با این توضیح که به دلیل عدم وجود سیستم صوتی سیار در برخی موارد صدای سوال‌کننده واضح نبوده و تنها فحوای کلام آن‌ها ذکر شده است.

باشد تا این متن امکان کاویدن عمیق‌تر تاریخ معاصر ایران را برای خوانندگان فراهم کند  و ما را به زمره «باربرداران تاریخ» پیوند دهد».

 دریافت کتاب الکترونیکی بخش اول فراز مشروطه

اسکرول به بالا