دفتر ششم و پایانی مجموعه مباحث قرآنی شهید هدی صابر با عنوان «باب بگشا» در آستانهی هشتمین سالگرد شهادت این اندیشمند ملی ـ مذهبی منتشر شد.
این دفتر پنجمین و آخرین بخش از سطح «تبیین» را در بر میگیرد. پیش از این، دفترهای دوم تا پنجم از مباحث «باببگشا» که اختصاص به چهار بخش از سطح تبیین داشته و در مجموع حاوی ۵۰ نشست و هشت مورد از «کارکردها و داشتههای خدا» بود که طی نشستهای پانزدهم تا شصت و چهارم «باب بگشا» ارائه شدهاند، در اختیار علاقمندان قرار گرفته بود. هفت کارکرد و داشتهی طرحشده در نشستهای پنجاهگانهی دفترهای پیشین عبارت بودند از: خدای طراح ـ مهندس، خدای خالق، خدای صاحب دید استراتژیک، نگرش روندی و سامان مرحلهای، دید تاریخی و تحلیل تاریخی، خدای صاحب ایده، خدای منبع الهام، خدای منشاء عشق و امید.
پانزده نشست نخست این مجموعه نیز در قالب دفتر اول به مباحث «پیشاتبیین» و «تبیین ما: رابطه میان دو مبنا: ابراهیم» اختصاص داد که در نخستین سالگرد شهادت هدی صابر منتشر شده بود.
دفتر پیش رو حاوی شش نشست پایانی (نشستهای شصت و پنجم تا هفتادم) و یک داشته و کارکرد دیگر خدا مطابق صورتبندی هدی صابر است: خدای منبع انرژی.
نشست نخست این دفتر به نوعی حلقهی پیوند مباحث دفتر قبل ـ خدای منشاء عشق و امید ـ به بحث خدای منبع انرژی است. از منظر شهید صابر، عشق و انرژی دو عنصر همسایه و تودرتو هستند که بدون حضور آنها هر حرکت فردی و جمعی محکوم به شکست است؛ از اینرو اصل بقای انرژی و عشق را اصلی اصیل و در ردیف اصل اصیل توحید قلمداد کرده است. این نکتهی بس مهمی است که در این دفتر مکرراً مورد تاکید بوده است.
پنج نشست بعدی این دفتر اختصاصاً به بحث خدای منبع انرژی میپردازد. چنانکه در انتهای نشست هفتادم ملاحظه میشود، هدی صابر درصدد آن بوده که بعد از وقفهی تعطیلی حسینیهِ ارشاد در مرداد ۱۳۸۹، داشتهی بعدی خدا را تحت عنوان «خدای هادی» آغاز کند. متاسفانه مباحث «باب بگشا» با دستگیری و سپس به شهادت رساندن ناجوانمردانهی هدی صابر در زندان اوین، در همین داشته متوقف ماند. هرچند این مباحث تا انتها و تا سطح پساتبیین (چگونگی رابطه با خدا) در جمع محدودتری ارائه شده بود و چه بسا از این رهگذر قابل تکمیل باشد. تا زمانی که چنان مباحث تکمیلیای تدوین شود، دفتر کنونی، آخرین دفتر از مباحث «باب بگشا» خواهد بود که در حسینیهی ارشاد و به صورت عمومی ارائه شده است.
در تدوین شش دفتر «باب بگشا» کوشش آن بود که در هر دفتر، کیفیت تنظیم و ارائهی مباحث ارتقا یابد. بهرغم این کوشش، تردیدی نیست که خللهای زیادی در کار وجود دارد. از عموم علاقمندانی که به مطالعه و تدقیق در مباحث باب بگشا میپردازند دعوت میشود خطاها و خللهای مشاهدهشده را از طریق آدرس پست الکترونیکی درجشده در پایگاه «در فیروزهای» به اطلاع تدوینکنندگان این مباحث برسانند تا در ویراستهای بعدی به تدریج اصلاح و پیرایش شود.
نقل از: مقدمهی دفتر ششم