طرح پژوهشی «پیشینه و سازوکارهای نهادهای تامینی و حمایتی در ایران» که پس از انعقاد قرارداد میان «موسسهی عالی پژوهش تامین اجتماعی» و «خانهی پژوهش نواندیش» به اجرا گذاشته شد، با سپری شدن دورهی زمانی پنجماهه ـ از نیمهی آذرماه ۱۳۸۴ تا نیمهی اردیبهشتماه ۱۳۸۵ ـ به پایان رسیده است. علاوه بر مصاحبههای مذکور، تحقیقات تاریخی، وقفنامهها و … نیز برای انجام این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتهاند.
در چارچوب این پژوهش طی ۳۰۰ جلسه، با ۶۰ نفر از اساتید دانشگاه و صاحبنظران تاریخ اجتماعی ایران، بانیان و مدیران نهادهای خدمترسان (اعم از وقفی و غیروقفی)، مدیران دستگاههای اجرایی عرصهی تامین و حمایت، مدیران سازمان اوقاف و صاحبنظران مبانی فقهی ـ حقوقی وقف گفتوگو صورت گرفته است.
در ادامه متن گفتوگو با دکتر مهدی بصیری ـ مدیرعامل سابق انجمن مددکاری امام زمان اصفهان ـ که در چارچوب این طرح و توسط شهید هدی صابر انجام گرفته را از نظر میگذرانیم.
· معرفی شخصی و توضیح سیر فعالیتهای اجتماعی:
من مهدی بصیری متولد ۱۳۲۲ در اصفهان هستم. در مقطع دکترای اکولوژی از آمریکا فارغالتحصیل شدهام و در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان هستم. از ۳۰ سال پیش عضو انجمن مددکاری امام زمان بودهام ولی سال گذشته با اصرار دوستان ابتدا عضو هیئت مدیره انجمن و در مرحله بعد در سمت مدیرعامل انجمن مشغول به کار شدم.
از زمانی که در کرج دانشجو بودم به همراه برادران و فرزندان برادرانم عضو مؤسسه آموزشی ابابصیر بودهام. این مؤسسه در امر خدمت رسانی به نابینایان فعال است. علاوه براین، در دو خیریه دیگر هم فعالیت میکنم. یکی از آنها در حوزه معلولان ذهنی فعالیت میکند و دیگری تشکلی است بنام پیام سبز که در حوزه محیط زیست در دانشگاه صنعتی اصفهان شکل گرفته است. پیام سبز ۱۰ سال سابقه فعالیت دارد و تا ۲ سال پیش من رئیس هیئت مدیره آن بودم. ولی بعد که کارها به روال خود شکل گرفت عضو هیئت امناء شدم و خود از حوزه امور اجرایی خارج شدم.
مشاهده متن کامل گفتوگو با دکتر مهدی بصیری