نسبت به نقض استقلال دانشگاه نگرانیم

 بیانیه جمعی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در نقد عملکرد دکتر سلیمی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی:

ما جمعی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی بعد از برکناری دکتر طایی از ریاست دانشکده اقتصاد به خاطر برگزاری مراسم رونمایی از کتاب شادروان هدی صابر، نگرانی خود را از دخالت نهادهای غیر مسئول در این دانشگاه اعلام میکنیم.

به رغم ادعای آقای دکتر سلیمی مبنی بر اینکه برکناری ریاست دانشکده اقتصاد، ارتباطی به برنامه یاد شده نداشته، تاکید می کنیم این برکناری با برگزاری این مراسم مرتبط بوده، به خصوص اینکه در چند روز گذشته، رسانه های وابسته به جریان راست افراطی از حضور دکتر سعید مدنی در این برنامه ابراز نارضایتی کرده بودند. در این مورد به گزارش خبرگزاری فارس با عنوان “پشت پرده حضور محکومان امنیتی در دانشگاه علامه چه کسانی هستند؟” استناد می کنیم که در آن این پرسش مطرح شده بود:”
پشت پرده دعوت از یک تبعیدی برای حضور در دانشگاه علامه چه کسانی هستند؟یک محکوم امنیتی که هنوز دو سال از زمان برگشتش از تبعید نمی گذرد چگونه پایش به دانشگاه علامه باز شده است؟”

بعد از این هجمه ها، به ناگاه رییس دانشکده اقتصاد برکنار می شود. پیش از این، انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی از عملکرد ریاست دانشگاه در نقض استقلال دانشگاه، محدودیت آزادی تشکل های دانشجویی و دخالت در امور شخصی دانشجویان انتقاد کرده بود. با توجه به اینکه تعدادی از امضا کنندگان این بیانیه، تجربه معاونت دانشجویی آقای سلیمی در دوران ریاست دکتر نجفقلی حبیبی را دارند، اعلام می کنیم خط مشی اتخاذ شده از سوی ایشان در مغایرت کامل با رفتار و صحبتهایی است که در دوران اصلاحات از خود نشان می دادند.

مایه تاسف است ریاست فعلی دانشگاه علامه طباطبایی در شرایطی به عامل اجرایی فرامین نهادهای غیر مسئول خارج از دانشگاه تبدیل شده که در دوران اصلاحات، دانشگاه علامه به ریاست دکتر حبیبی به عنوان یکی از مستقل ترین دانشگاه های کشور مشهور بود و این مهم، علاوه بر تلاش فعالان دانشجویی برای دفاع از ساحت دانشگاه در برابر دخالت های امنیتی، مرهون مقاومت و پایداری دکتر نجفقلی حبیبی در برابر فشار تندروها بود.

ما از ریاست فعلی می خواهیم در رفتار و مشی خود، بازنگری کند و به همان شعارهایی که در دوران اصلاحات بیان می کرد پایبند باشد و هدف از ریاست را نه حفظ صندلی قدرت که دفاع از استقلال دانشگاه تعیین کند.

ما به عنوان جمعی از فعالان سابق دانشجویی که همواره بر استقلال دانشگاه به عنوان نهادی مدنی تاکید کرده ایم، تبعیت مسئولان دانشگاه از فرامین نهادهای غیر مسوول را علیه پویایی محیط های علمی می دانیم و بر بحث آزاد در دانشگاه به عنوان یکی از حقوق اساسی دانشجویان، کارشناسان و اساتید تاکید می کنیم.

مایه تاسف است که دکتر سلیمی شهامت پذیرش مسئولیت تصمیم خود را ندارد و در فرافکنی آشکار، اعتراض ها علیه تبعیت از نهادهای غیر مسوول را بی مبنا و غرض ورزانه دانسته است. در این راستا، نسبت به تناقض عقیده و عملِ داعیه داران اصلاحات حساسیت داریم و این پرسش را مطرح می کنیم حفظ صندلی به هر قیمتی چه ارزشی دارد که رفتاری متضاد با ادعاهای قبلی در پیش گرفته شود؟

ما امضا کنندگان بیانیه از اینکه رونمایی از کتاب هدی صابر اینهمه هزینه دارد نارضایتی خود را اعلام میکنیم. هدی صابر کنشگر مدنیِ وطندوستی بود که قربانی تنگ نظری و تندروی همان نهادهای غیر مسوولی شد که امروز به ریاست دانشگاه علامه، فرمان عزل رییس دانشکده اقتصاد را می دهند. جای هدی صابر نه زندان اوین که در خانه اش، دانشگاه علامه بود. بسیار متاسفیم به جای استفاده از پژوهش های علمی دکتر سعید مدنی، به او هجمه می شود و زندان و تبعید بر او تحمیل می شود. ما این رفتارها را در راستای جریان ضد توسعه ایران برای محدودیت و منزوی کردن کارشناسان دلسوز کشور می دانیم.

در پایان تاکید می کنیم پیروز نهایی تقابل آزادیخواهان و جریان ضد آزادی، جامعه مدنی ایران خواهد بود و افکار عمومی فراموش نمی کند در این کارزار ، چه کسانی حاضر شدند به خاطر دفاع از استقلال دانشگاه، فشارها و حتی حبس در اتاق کاری خود را بپذیرند و چه کسانی برای حفظ صندلی به آرمان های تحول طلبانه خود پشت کردند. امیدواریم ریاست فعلی دانشگاه علامه در رفتارهای خود تجدیدنظر کرده و مجری بی چون و چرای مخالفان استقلال دانشگاه نشود.‌

۱_محمد احمدنژاد
۲_رضا اسدآبادی
۳_علیرضا ارشادی فرد
۴_مرتضی اصلاحچی
۵_مهدی باقری
۶_رامین بنام
۷_فاطمه تاجیک
۸_ویدا خسروی
۹_مجید درّی
۱۰_جواد رحیم پور
۱۱_بهزاد روحی
۱۲_فاطمه سادات ریاضی
۱۳_صادق شجاعی
۱۴_محمد صوفی نیستانی
۱۵_حسین طاهری
۱۶_محمد عاملی
۱۷_میثم قهوه چیان
۱۸_مهدیه گلرو
۱۹_ایمان مقدسیان
۲۰_مجتبی نجفی
۲۱_سارا نوری

اسکرول به بالا