شاخه:کتاب‌ها
پرینت
بازدید: 4654

فراز اصلاحات، آخرین فراز بررسی شده در مجموعه مباحث شهید صابر با عنوان «هشت فراز هزار نیاز»، در مجموع سه نشست را در بر دارد و به لحاظ کمیت نشست‌ها، مختصرترین فراز می‌باشد. در نخستین نشست، مطابق معمول دیگر فرازها ابتدا مرحوم مهندس سحابی بحث آغازینی را پیرامون «اهمیت تاریخی دوره‌ی اصلاحات» مطرح می‌کنند و پس از ایشان دکتر هاشم آقاجری به طرح بحثی تحت عنوان «دوم خرداد به مثابه یک جنبش» پرداخته‌اند. مباحث شهید صابر که در دو نشست بعدی آمده در سه محور «شرایط‌شناسی»، «روایت فراز» و «فرجام فراز» طرح شده‌اند. تاریخ برگزاری این نشست‌ها، تیر و مرداد ۱۳۸۷ بوده است.

هدی صابر در توضیح پرداخت مختصرتر به این فراز در مقدمه‌ی نخستین سخنرانی خود در فراز اصلاحات توضیح می‌دهد:

  • «می‌شود گفت که دیگر از تاریخ عبور کرده‌ایم. اگر انقلاب۵۷ را به اعتبار ۳۰ سال فاصله، تاریخی بدانیم اما این دوره [دیگر] دوره‌ی تاریخی‌ای نیست. همه در آن بوده‌ایم. حتی دوستان جوان در آن دوره‌ی ۱۰ سال پیش حداقل دوره‌ی راهنمایی بوده‌اند و توان درک و تشخیص شرایط را داشته‌اند. لذا با توجه به فشردگی وقت و باتوجه به این‌که از دروازه‌ی تاریخ عبور کرده‌ایم و به روز رسیده‌ایم با اسلوب گذشته بحث را تعقیب نمی‌کنیم. امروز [نشست شصت و سوم] روی حدفاصل انقلاب ۵۷ تا سال ۷۶ یک شرایط شناسی انجام می‌دهیم و دو دهه را تا حدامکان امروز مرور می‌کنیم و جلسه‌ی بعد [نشست شصت و چهارم] را به متن جریان موسوم به اصلاحات و پیایندها[می‌پردازیم]».

***

در این دفتر همچون دفاتر انتشاریافته گذشته تلاش شده تا حفظ امانت‌داری صورت گیرد، ضمن این‌که متنی منسجم و روان ارائه شود و متن با استفاده از مطالب آموزشی که در اسلایدها ارائه شده تیتربندی شود. لذا هر آنچه در کروشه و پاورقی آمده است از ویرایشگران متن است. در پاورقی‌ها سعی بر این بوده است که ضمن رفع هرگونه ابهام  متن، خوانندگان به هدف آموزشی سلسله نشست‌ها دست‌یابند. شایان ذکر است در این نسخه‌ی اینترنتی این امر تا حد امکان انجام شده است و در نسخه نهایی که به زودی در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد، تکمیل نهایی خواهد شد

دریافت نسخه الکترونیکی فراز اصلاحات

 

مسیر جاری:   صفحه اصلی بینش و اندیشهکتاب‌ها
| + -
استفاده از مطالب سایت با ذکر ماخذ مجاز می‌باشد