آرشیو نوشتاری «هشت‌فراز هزار نیاز»

نشست شصت و چهارم: اصلاحات (۳)

  هشت فراز، هزار نیاز: نشست شصت و چهارم اصلاحات (۳) :روایت فراز ـ فرجام فراز سه شنبه  ۱ مرداد ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری   با عصر به ­خیر خدمت دوستان بحث را آغاز می­کنیم. نشست شصت و چهارم و شماره­ی سوم فراز اصلاحات است. ان­شاءالله امروز این دور تاریخ تمام­می­شود. بعد هم یک ماه تعطیلات تابستانی حسینیه است. ما این دوسال به کارکنان حسینیه زحمت زیادی دادیم. همه تصور می­کنند کار اصلی برعهده­ی کسی است که بحث­را ارائه می­دهد، اما اساسا این­طور نیست و کار مشاع است و بیشتر بار  روی دوش بچه­هایی است که زحمت جلسه و زحمت حسینه را می­کشند. [بحث] این جلسه، جمع­بندی فراز اصلاحات است با این توضیح که میزان وقتی را که به ادوار …

نشست شصت و چهارم: اصلاحات (۳) ادامه مطلب

نشست شصت و سوم: اصلاحات (۲)

هشت فراز، هزار نیاز: نشست شصت و سوم اصلاحات (۲) :شرایط شناسی  سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری   به نام خدا و عصر به­خیر. باسلام خدمت دوستان بحث را آغاز می‌کنیم. تابستان حرارت خود را برملا کرده است، تابستان باید تابستانی کند و ما هم باید یک­مقدار تحمل کنیم. شصت و سومین باری هست که گرد یکدیگر می‌آییم. جلسه­ی پیش اصلاحات را با بحث کوتاه آقای مهندس سحابی و با بحث طولانی آقای آغاجری آغاز کردیم. امروز جلسه­ی دوم است و می‌شود گفت که دیگر از تاریخ عبور کرده‌ایم. اگر انقلاب۵۷ را به اعتبار ۳۰ سال فاصله، تاریخی بدانیم اما این دوره [دیگر] دوره‌ی تاریخی‌ای نیست. همه در آن بوده­ایم. حتی دوستان جوان در آن دوره­ی ۱۰ سال پیش حداقل …

نشست شصت و سوم: اصلاحات (۲) ادامه مطلب

نشست شصت و دوم: اصلاحات (۱)

هشت فراز، هزار نیاز: نشست شصت و دوم اصلاحات (۱) :«اهمیت تاریخی دوره اصلاحات» (مهندس عزت‌ا‌لله سحا‌بی)  «دوم خرداد به مثابه یک جنبش» (دکتر هاشم آقاجری) سه‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری   سخنان آغازین هدی صابر با عصر به‌خیر خدمت دوستان، خواهران، برادران و با کسب اجازه از موسپیدان مجلس خصوصا آقای مهندس سحابی. در طول حدود ۱۱۵ سال به فراز هشتم رسیدیم. این­که درآینده چند فراز پیش‌روی فرزندان ما باشد را خودشان می‌دانند، تاریخ می‌داند و پروردگار که در حقیقت ناظر و مشرف بر تاریخ است و سازمانده و پیش‌برنده کل نظام هستی. با برگ زدن هشت فراز، هفت فراز را پشت‌سر گذاشتیم. هفته قبل، از دهه خجسته ۵۰ و انقلاب ۵۷ که حرکت حامل حقیقتی بود …

نشست شصت و دوم: اصلاحات (۱) ادامه مطلب

نشست شصت و یکم: انقلاب (۶)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست شصت و یکم انقلاب (۶) : «دستاوردها، کاستی‌ها و ناکامی‌ها»؛ «جمع‌بندی فراز انقلاب ۵۷» سه‌شنبه ۱۱ تیر ۱۳۸۷   دریافت فایل pdf نشست جاری   دستاوردها و ناکامی‌ها سعی می‌کنیم بحث را پیش ببریم، بالاخره محدودیت هست ولی ما می‌توانیم فراتر از محدودیت برخورد کنیم. بحث دستاوردها را پنج برش یا قاچ می‌زنیم؛ قاچ‌ها به ترتیب دستاوردهای فکری و ایدئولوژیک، دستاوردهای استراتژیک و تاریخی، دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و نهایتا دستاوردهای تشکیلاتی است.   دستاوردهای فکری– ایدئولوژیک بخش اول دستاوردها، دستاوردهای فکری و ایدئولوژیک است: انباشت‌های چهل – پنجاه با توجه به اینکه انقلاب ۵۷ به هیچ‌وجه از جنبش ۴۰ و ۵۰  قابل‌تفکیک نیست، اگر از مجموعه نیروهای عمل‌کننده دهه ۴۰ تا نیمه دهه ۵۰ فاکتور بگیریم، اساسا انقلاب …

نشست شصت و یکم: انقلاب (۶) ادامه مطلب

نشست شصتم: انقلاب (۵)

  هشت فراز، هزار نیاز: نشست شصت انقلاب (۵) : «مردم»؛ «تشکیلات، استراتژی، مشی و ایدئولوژی»؛ «برد اجتماعی و جغرافیایی و جهت‌گیری طبقاتی» سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۸۷   دریافت فایل pdf نشست جاری   سیزده عنوان از بیست عنوانی را که ذیل هرکدام از فرازها به سنت مرقوم بررسی می‌کردیم، پشت سر گذاشتیم؛ هفت عنوان [باقی] مانده است: مردم در انقلاب ۵۷، سازماندهی انقلاب، استراتژی و مشی، ایدئولوژی، جان‌مایه فکری، برد اجتماعی‌برد جغرافیایی و نهایتاً جهت‌گیری طبقاتی. از مردم شروع می‌کنیم و انشاء الله یک به یک به بحثهای دیگر راه می‌بریم. مردم در حقیقت مردم را در انقلاب ۵۷ در سه سطح می‍شود بررسی کرد؛ مردمی که وجه تاریخی دارند یعنی ادامه‌دهنده پدران و نیاکانشان از تنباکو تا سرنگونی شاه هستند. یک مردم …

نشست شصتم: انقلاب (۵) ادامه مطلب

نشست پنجاه و نهم: انقلاب (۴)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و نهم انقلاب (۴) : «مطالبات و شعارها»؛ «رهبری و نیروی آغازگر»؛ «نیروهای دست‌اندرکار » سه‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۸۷   دریافت فایل pdf نشست جاری   وقت به خیر، نشست پنجاه و نهم را آغاز می‌کنیم. شرایط‌شناسی تقریبا کامل انجام شد، تا حدامکان ریزبینی صورت گرفت و سیر تحولات تعقیب شد. جهان را دیدیم و کشاکش حاکمیت نو شده رژیم شاه را هم نظاره کردیم. وقایع اصلی حدفاصل سال ۱۳۵۳ تا سرفصل ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ را هم مرور کردیم. نوبت به مطالبات، شعارها، رهبری، نیروی آغازگر، نیروهای دست‌اندر کار و موتور اصلی جریان یعنی مردم می‌رسد. مطالبات تاریخی طبیعتا بخشی از مطالبات انقلاب ۵۷ تاریخی و بخشی دورانی است. ایران کشور تلنبار و سیلو است؛ بعضی از …

نشست پنجاه و نهم: انقلاب (۴) ادامه مطلب

نشست پنجاه و هشتم: انقلاب (۳)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و هشتم انقلاب (۳) : «شرایط‌شناسی»، «روایت فراز»، «زمینه‌شناسی» سه‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۸۷   دریافت فایل pdf نشست جاری   به نام خدا. با سلام و عصر به خیر و کسب اجازه از دوستان، بزرگان جلسه و موسپیدان در خدمتتان هستیم. فراز انقلاب ۵۷ هستیم. برگ سوم را می‌زنیم. شرایط بین‌المللی را شناختیم و مقداری هم شرایط ایران را از منظر رژیم شاه پیش آمدیم. بحث در ادامه شرایط‌شناسی است. سپس فراز را از نقطه‌عطف ۵۵-۵۴ تا ۵۷ روایت می‌کنیم و به زنجیره تحولاتی[می‌پردازیم] که منجر به فروپاشی رژیم تاریخی شاهنشاهی در ایران شد. نهایتا هم به جمع‌بندی بحث تا اینجای کار و اینکه چرا فروپاشی صورت گرفت، می‌پردازیم.   شرایط‌شناسی شرایط‌شناسی را تا شرایط بین‌المللی پیش …

نشست پنجاه و هشتم: انقلاب (۳) ادامه مطلب

نشست پنجاه و هفتم: انقلاب (۲)

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و هفتم انقلاب (۲) :«فضای بین‌المللی و شرایط داخلی» سه‌شنبه ۷ خرداد  ۱۳۸۷   دریافت فایل pdf نشست جاری   بحث را با همان روش پیشین برگزار میکنیم. روش پیشین این بود که در هر فراز ببینیم گفتمان بین‌المللی چه بوده و فضای جهان را درک کنیم- ایران هم جزوی از جهان است- و فضای ایران را بررسی کنیم؛در درون دیوارهای ملی، فضای داخلی خودمان را لمس کنیم. بعد از آن زمینه‌های بروز و ظهور حرکت که مفصل‌های اصلی برای تهیه تقویم فراز است، بررسی میشود؛ بعد مطالبات، شعارها، استراتژی، مشی، ایدیولوژی، سازمان‌دهی، پراکندگی جغرافیایی و برد اجتماعی و نهایتا جمع‌بندی. بر انقلاب ۵۷ حساسیت ویژه‌ای هست. ان‌شا‌الله بتوانیم حق مطلب را ادا کنیم. کمبود ها متوجه …

نشست پنجاه و هفتم: انقلاب (۲) ادامه مطلب

نشست پنجاه و ششم: انقلاب (۱)

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و ششم انقلاب (۱) : «فضاشناسی» (سخنرانی مهندس محمد توسلی) سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری سخنان آغازین هدی صابر به نام خدا. با عصر به‌خیر خدمت دوستان، برادران و خواهران و با کسب اجازه از حاضرین در جلسه خصوصا بزرگترها و موسپیدان و مهمان محترم جلسه، «آقای مهندس محمد توسلی». هشت فراز، هزار نیاز را با هم حوصله کردیم و جلو آمدیم. کار یک نفر نبود، کار جمع بوده که تا حالا خدا خواسته و پیش آمده است. پنجاه و ششمین جلسه است. شش فراز را پشت سر گذاشته‌ایم و فراز هفتم، فراز انقلاب ۵۷ است. به سیاق همیشه که ابتدای هر فراز را با مطلع بحث توسط «آقای مهندس …

نشست پنجاه و ششم: انقلاب (۱) ادامه مطلب

نشست پنجاه و پنجم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۶)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و پنجم مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۶): جمع‌بندی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری    با عصر به خیر خدمت دوستان، خواهران، برادران و بزرگتران و با اجازه‌ی همه، به‌خصوص آقای مهندس سحابی، پنجاهمین نشست را که ششمین شماره از فراز جنبش ۵۰-۴۰ است، برگزار می‌کنیم. تا جلسه‌ی پیش بحث نیروهایی بود که در جامعه‌ی ایران عمل کردند و کریستال‌های خاص خودشان را در کادر آنتاگونیسم و جنبش مسلحانه بستند. تقریبا دوـ‌سه جلسه را به نیروهای عمل‌کننده اختصاص دادیم. نیروهای عمل‌کننده به این مفهوم نیست که صرفا اهل عمل و تهی از فکر بودند. دیدیم که شاخص‌ترین جریان این دوره که سازمان مجاهدین بود، یک دهه کار فکری کرد و …

نشست پنجاه و پنجم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۶) ادامه مطلب

نشست پنجاه و چهارم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۵)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و چهارم مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۵): کریستال‌های دوران نو سه شنبه هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۸۷    دریافت فایل pdf نشست جاری  با سلام و عصر به خیر، با اجازه همه دوستان به خصوص آقای دکتر ملکی نشست دیگری را آغاز می‌کنیم. گرد هم آمده‌ایم تا هشت فراز ۱۱۵ سال اخیر را در حد توان و بضاعت مرور کنیم و بتوانیم تا حد امکان کندوهای پسِ پیشانی را از تجارب انباشت کنیم.   کریستال‌های دوران نو کریستال‌های دورانِ بعد از خرداد ۴۲ را تا حد امکان مرور کردیم. این کریستال‌ها به سه گونه و سه طرح قابل‌طبقه‌بندی بود؛گونه اول کریستال‌هایی که در یک لحظه شکل بستند و عمر طولانی‌مدت هم نداشتند. کریستال‌هایی که بعد از دوره …

نشست پنجاه و چهارم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۵) ادامه مطلب

نشست پنجاه و سوم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۴)

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و سوم مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۴): عرصه‌ی عمل سه شنبه سوم اردیبهشت ماه ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری  با سلام بر همه خواهران و برادران و با اجازه همه دوستان و آقای مهندس سحابی. سوم اردیبهشت ۱۳۸۷ و نشست پنجاه و سوم، چهارمین برگ از فراز جنبش ۵۰-۴۰ است، انشاالله بحث را شروع می‌کنیم.   ایران ۴۰؛ عرصه‌ی عمل حدودا از ۱۵ سال قبل از مشروطه شروع کردیم، تا به امروز چیزی حدود ۱۱۵ سال را در برمی‌گیرد. به ۴۰-۴۵ سال قبل رسیدیم، از کمرکِش بحث رد شدیم و اگر با همین آهنگ پیش برویم، آرام‌آرام به انتهای بحث نزدیک می‌شویم. بحثِ ایران دهه ۴۰ است. قبل از اینکه به ایران بیاییم، تا …

نشست پنجاه و سوم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۴) ادامه مطلب

نشست پنجاه و دوم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۳)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و دوم  مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۳): شرایط داخلی  سه شنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری     با نام خدا و عصر به‌خیر خدمت خواهران و برادران؛ با اجازه همه خصوصا موسپیدان و با اجازه همه دوستان بحث را شروع می‌کنیم. پنج فراز را در چهارچوب هشت‌فراز، هزار نیاز پشت سر گذاشته‌ایم. [در این فراز] تقریبا در آستانه فراز انقلاب واقع هستیم. بعد از جهان به ایرانِ خودمان می‌آییم. در [بحث] ایرانِ خودمان هم مثل همیشه نگاهی به حاکمیت، جامعه و نیروها، بعد نیروهای اخص که نیروهای عمل‌کننده هر دوره هستند، می‌اندازیم. اینکه از حاکمیت شروع می‌کنیم، به مفهوم اصالت دادن به قدرت نیست. اصالت همیشه با فعل و انفعالات درون …

نشست پنجاه و دوم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۳) ادامه مطلب

نشست پنجاه و یکم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۲)

   هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاه و یکم مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۲): فضای بین‌الملل سه شنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۳۸۷  دریافت فایل pdf نشست جاری  شکر ایزد که به اقبال کله‌گوشه‌ گل رخوت باد دی و شوکت خار  آخر شد آن همه ناز و تنعم که خزان می‌فرمود عاقبت در قدم باد بهار آخر شد   با استعانت از پروردگار و شکرگزاری که باز دور هم جمع شدیم تا در فصل بهار بتوانیم بحث‌هایمان را ادامه بدهیم. «نیست تردید زمستان گذرد و ز پی‌اش پیک بهار  با هزاران گل سرخ  گل مینای جوان  بی‌گمان می‌آید» تصور این است که چه در طبیعت و چه در جامعه، در فصل سرمای استخوان‌سوز دینامیسمی وجود ندارد و خدا هم به خواب رفته، …

نشست پنجاه و یکم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۲) ادامه مطلب

نشست پنجاهم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۱)

 هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجاهم اهمیت مبارزات ۵۰-۴۰ (مهندس عزت الله سحابی) ـ بحث مادر: چرایی مبارزات ۵۰-۴۰ (دکتر محمد محمدی گرگانی) سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۸۶    دریافت فایل pdf نشست جاری سخنان مقدماتی هدی صابر با عصر به خیر، بحث امروز را آغاز می‌کنیم. جلسه پنجاهم است، خدمت شما فراز ۴۲-۳۹ را در ۷ جلسه پشت سر گذاشتیم و به فراز جدید وارد شدیم. فراز جدید دهه ۴۰ و ۵۰ است که مستقل از انقلاب به دلیل اهمیتی که داشت، جایی برای آن باز کردیم. فرازی تمام ‌شده و فراز جدید آغاز می‌شود، آقای مهندس[سحابی] بحث مطلَع را دارند و مهمانی به جلسه دعوت شده که بحث آغازین فراز را داشته باشد. امروز هم همان سیکل گذشته تکرار می‌شود با این توضیح …

نشست پنجاهم: مبارزات دهه‌ی چهل و پنجاه (۱) ادامه مطلب

هشت فراز، هزار نیاز: نشست نهم؛ جنبش تنباکو ۶

هشت فراز، هزار نیاز: نشست نهم «جمع‌بندی» سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۵    دریافت فایل pdf نشست جاری   همان‌طور که با بحث همراه بودید، مستحضر هستید که ذیل عنوان کلی، ۲۳-۲۲ سوتیتر را با هم مرور کردیم تا به دستاوردها و ناکامی‌ها رسیدیم. امشب فرازِ آخر بحث را پیشِ رو خواهیم داشت و انشالله با مشارکت هم پیش ببریم.   جمع‌بندی بحث جمع‌بندی است و نهایتا آموزش‌های فراز اول مقابل روی ما قرار می‌گیرد. قبل از این‌که به جمع‌بندی بپردازیم و وارد متن جمع‌بندی فراز تنباکو شویم، روی اصول و روش جمع‌بندی حداقل درنگی کنیم. کلمه‌ی جمع‌بندی در دهه‌های ۷۰-۶۰ میلادی، که مقارن با دهه‌های ۵۰-۴۰ خودمان است، وارد فرهنگ مبارزاتی شد. قبل از آن در انقلاب شوروی این واژه را لنین به کار …

هشت فراز، هزار نیاز: نشست نهم؛ جنبش تنباکو ۶ ادامه مطلب

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هشتم؛ جنبش تنباکو ۵

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هشتم «آموزش»؛ «دستاوردها»؛ «کاستی‌ها و ناکامی‌ها» سه‌شنبه ۱ اسفند ۱۳۸۵    دریافت فایل pdf نشست جاری «رب ادخلنی مطلق صدق و اخرجنی مخرج صدق» مشترکا از خدا می‌خواهیم به هر فرازی که داخل شدیم، با صدق و صحت داخل شویم و با صدق و صحت خارج شویم؛ از جمله همین جلسه‌ی مشترکی که انشاالله با هم پیش رو داریم. با اجازه از دوستان و بزرگتر جلسه، آقای مهندس سحابی، بحث را آغاز می‌کنیم. فراز تنباکو را کماکان تورق می‌کنیم. هر بار چارچوب موضوعی را مرور می‌کنیم تا نقطه‌‌چین و رد را گم نکنیم. فضای بین‌المللی را تقریبا مبسوط بررسی کردیم و فضای داخل، زمینه‌های بروز حرکت و فراز روایت شد. یکی از دوستان تصریح کردند که روی روایت …

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هشتم؛ جنبش تنباکو ۵ ادامه مطلب

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هفتم؛ جنبش تنباکو ۴

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هفتم «مطالبات و شعارها»؛ «رهبری  و تشکیلات»؛ «نیروهای دست‌اندرکار، مردم» «ایدئولوژی، استراتژی و مشی»؛ «برد اجتماعی و ‌ـ برد جغرافیایی» سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۵   دریافت فایل pdf نشست جاری    با روش از بیرون به داخل شروع کردیم، فضای بین‌المللی و فضای داخلی را چهار قاچ زدیم؛ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و تاحدودی فرهنگی. زمینه‌های بروز حرکت را با هم مشاهده‌ کردیم. روایت فراز، بسیار کوتاه خدمتتان عنوان شد. از این به بعد شعارها، رهبری، نیروهای آغازگر، نیروهای دست‌اندرکار، نقش مردم، سازمانِ حرکت، استراتژی‌، مشی، ایدئولوژی، بُرد اجتماعی‌ـ‌جغرافیایی، جهت‌گیری طبقاتی، دستاوردها، ناکامی‌ها، جمع‌بندی نهایی و آموزش‌های فراز را داریم. فراز تنباکو نادر رخدادی است که درسال‌های ۱۲۷۰ خورشیدی (۹۱-‌۱۸۹۰ میلادی) در آخرین دهه‌ی اقتدار نیم‌قرنی ناصری در اعتراض به …

هشت فراز، هزار نیاز: نشست هفتم؛ جنبش تنباکو ۴ ادامه مطلب

هشت فراز، هزار نیاز: نشست ششم؛ جنبش تنباکو ۳

هشت فراز، هزار نیاز: نشست ششم «روایت فراز»، «زمینه‌های بروز حرکت»، «نیروی آغازگر»  سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۵   دریافت فایل pdf نشست جاری    با سلام و اجازه از آقای مهندس نشست را آغاز می‌کنیم. این جلسات نشست است و کلاس درس نیست، ما اینجا نشست‌های مشترکی را با هم پیش می‌بریم. این بحث‌ها تقریبا پرینت اول است و پرینت اول، برای حاشیه زدن و ابرو باز کردن و تعریض کردن و اشکالات را برطرف کردن است. من از دوستان به خاطر انتقادات ممنونم. بیرون از جلسه دوستان انتقاداتی داشتند و عنوان کردند منابع برخی از مطالبی که اینجا عنوان شد، ایراد دارد. در اجابت این دوست، این نکته را خدمت جمع می‌گوییم. تشکیکی صورت گرفت که جنگ‌های صلیبی شاید با آن دُوزی …

هشت فراز، هزار نیاز: نشست ششم؛ جنبش تنباکو ۳ ادامه مطلب

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجم؛ جنبش تنباکو ۲

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجم «ادامه‌ی فضای بین‌الملل»؛ «این سو چه خبر؟»؛ «شرایط داخلی» سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۸۵  دریافت فایل pdf نشست جاری    سلام بر جمع، به‌خصوص موسپیدان و با کسب اجازه از آقای مهندس سحابی، بحث را ادامه می‌دهیم. دو روز قبل محرم آغاز شده؛ بحثِ ما، بحث تاریخِِ خون‌دار و جان‌دار است و احترام می‌گذاریم و یاد می‌کنیم از حضرت امام حسین(ع) که به تاریخ مِهر تزریق کرد، عشق تزریق کرد، مسیر را عوض کرد و منش و روشش علی‌رغم ضرباتی که در واقعه خورد، باقی و برقرار ماند. آزاد شدن‌های زنجیره‌ای، توانمندی‌های سلسله‌ای در بحثِ تنباکو، ذیل عنوان اول که فضای بین‌المللی بود، سعی کردیم تحلیل دو سوی یک رابطه‌ی تاریخی را بیان کنیم. غربی که دینامیسمی …

هشت فراز، هزار نیاز: نشست پنجم؛ جنبش تنباکو ۲ ادامه مطلب

اسکرول به بالا